вторник, 20 декември 2016 г.

ХИТРИНО И НЮТОН - ИМЕНА ОТ РАЗЛИЧНИ ВСЕЛЕНИ

Получих странно лично съобщение във Фейса. 
"АБЕ, ВИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НЯМАТЕ ЛИ ИЗИСКВАНЕ МИНИСТРИТЕ ВИ ДА ИМАТ ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ? НАПРАВО МИ ИДЕ ДА СИ СКЪСАМ ПОТНИКА ОТ ЯД"  Исаак Нютон.
И прав е да пита Човекът. Всички, които са минали през училище поне до 10 клас, са чували за историята, в която една ябълка паднала на главата на Исаак Нютон докато се излежавал на добре поддържаните морави в Кеймбридж, Англия. И стоварвайки се на главата му, ябълката акумулирала мисловен процес, в резултат на който, той открил трите Закона, които движат Вселената. Това ни казваха в часовете по Физика в 8 и 9 клас в Училище. 
ТОВА, КОЕТО НЕ СА НИ КАЗАЛИ Е, ЧЕ ЯБЪЛКАТА Е РАСЛА НА ДЪРВО КРАЙ ХИТРИНО, И ЧЕ НА БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР, ВЯРА ДА НЯМАШ...
Ама откъде да знае, горкият Нютон. Той открил само 3 Закона, а Министър Московски успя да наруши 33. И да създаде поне още толкова, на които не им трябва Вселена да работят. Важното е да работят в България. 
Затова експертите на Министъра, изключиха Нютон от уравненията си. Че с неговите Закони за Механиката, които работят от Млечния път чак до Звездата на Смъртта, хич не излизат сметките, в които трябва да се докаже, че ДВАМА МАШИНИСТИ И ЕДНА БАБА С КЮМБЕ, са единствените виновни за ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО
Иначе, току виж стане страшно, ако ЦАЦАРОВ изведнъж реши да работи, вместо да сипе интелигентни фрази пред камерите и тогава... Ще има неудобни въпроси, а ако има нещо, което нашите Министри, Бизнесмени, Политици да мразят най-много, това са неудобните въпроси. Като:
А БАБАТА С КЮМБЕТО, която е виновна за последвалия взрив, направо да я бесят на някой стълб до гарата. И да я оставят там да виси, та всеки, който мине, да знае, че ЕДНА БАБА И ЕДНО КЮМБЕ, В ПРЕСТЪПНО СЪУЧАСТИЕ С ТРИМА МАШИНИНИСТИ - САМОУБИЙЦИ, СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТТА НА 7 ЧОВЕКА И ОГРОМНИТЕ МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ
И въобще,
НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ЗАБРАНИМ ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ТРАГЕДИИ, КАТО ХИТРИНО... А И ЕНЕРГО-РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА САМО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ОТ ТОВА.
И куките да забранят, че те служат единствено за пробиване на цистерни, както се разбра от същия Министър. И Влаковете да забранят. И Медиите, които вярват на Нютон повече, отколкото на Министъра и Главния Прокурор.
АБЕ, ДА ИМ СЕ ЧУДИ ЧОВЕК
ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ЗАБРАНЯТ ДЪРЖАВАТА... И БЕЗ ТОВА, САМО ИМ ПРЕЧИ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар