събота, 28 януари 2017 г.

ЗА ДНЕШНИЯТ ИЗБОР КАТО НАЦИЯ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ СИ ЛЕВСКИ ИЛИ РУМЯНА ВОЙВОДА... ВАЖНОТО Е, ДА НЕ СИ КИРИАК СТЕФЧОВ

Уважаеми Приятели, Неприятели и Не-заинтересовани люде,
Тази вечер семейно посетихме прожекция на „Воевода“, нов български филм. Избрах да отида не заради суперлативите, които заливат пространството, а защото една идея, посветена на Българщината, трябва да се подкрепя и част от парите, които тази вечер струваха билетите, надявам се, ще отидат за Българско кино.
Отлична идея на Екипа, страхотна актьорска игра, особено след като не успях да различа завършилите НАТФИС и тези, които с пренебрежение ги зоват „аматьори“. Вдъхновяваща идеология, реалистично отразяване на предполагаемите събития, както ги е описал Хайтов, сценарий,  който мога да приема и осмисля.
Един много полезен филм.
За съжаление, липсата на средства за българското кино, са довели дотам, че операторското майсторство се е свело до равнище, „кръжок по киноизкуство“ в Английската гимназия в Пловдив. В 70% от филма, актьорската игра оставаше на заден план, защото очите се изморяваха от непрекъснатата нестабилност на камерата. Но, когато знаеш, че безсмислените "великите победи на новите световни Лидери" над измислени извънземни, ще ти донесе повече  звонкови постъпления от собствената ти История, това е резултатът. 
Определено, „Левски“, който бе оплют тотално, бе по-добре направен филм по мое мнение. Уви, не успя да събере 100 човека на прожекция, както направи „Воевода“ тази вечер.
А това значи, че този филм и идеята, която носи е полезен.
И затова благодаря и на Актьорите, и на Режисьора, и на Екипът, стоящ зад огромната работа, и на Оператора…
Няма лош филм, ако идеята е да си спомним, че можем да се борим за Свободата си.
Дори и да е по детски наивно…

Гледайте „Воевода“. Всеки ще намери какво да хареса…

Няма коментари:

Публикуване на коментар